2015/11/03

Зміна влади


  Всі ж, мабуть чули, що в нас тут після виборів, в жовтні, помінялася влада. До цього, мало чи не 10 років, при владі була партія консерваторів на чолі зі Стівеном Харпером. 

   Ну, не можу сказати, що він був якимось поганим прем'єр міністром чи виключно чудовим. З моєї точки зору були в нього і хороші рішення, і не дуже. Принаймні, більшість моїх знайомих, само-собою іммігранти, таки продовжували голосувати за нього і цього разу.


  Але, як виявилось, більшість каадців зовсім не згодні із більшістю моїх знайомих - Харпер був звинувачений в занудстві і консерватизмі. 
  Ну, ось такий, приблизно, образ в нього і був:

 З серйозною перевагою на виборах виграли ліберали, які, до речі, були при владі цілих 13 років до консерваторів (з 1993 по 2006). На чолі ліберальної партії зараз Джастін Трюдо. В нього, звичайно, теж є сім'я і він серйозний дядько, але його образ більше відображається на оцій фотографії:


  Коротше, канадські виборці вирішили освіжити образ. Побачимо, що з того вийде. Думаю, що все буде приблизно так само, плюс-мінус якісь зміни в напрямку розвитку, але все, як завжди, залежить від світових цін на нафту і кленовий сироп :)

 До речі, однією із каменюк, що затопила кораблик Стівена Харпера наприкінці його виборчої компанії - це його позиція стосовно нікабу (одягу що закриває обличчя жінок). Він, ніби-то, наполіг на тому, щоб всі, хто приймає громадянство Канади, знімали той нікаб на кілька хвилин, хоча б коли промовляють присягу новій країні і королеві. 

 Така позиція викликала неймовірне обурення і хвилю звинувачень в расизмі і утисненні релігійних свобод. Це на додачу до занудства, прикиньте...
 Жінка, з якої почалась та вся історія, сказала, що вона приїхала до Канади тому що їй тут обіцяли свободу віросповідання. Ну, є правда і інші освітлення цієї історії - The real story about the niqab.

 Ну а що, я от теж тут гну свою лінію - так і ношу свою обручку на правій руці, хоча місцева традиція - носити обручку ні лівій. А я собі думаю - в церкві мені її одягнули на праву руку, чого б це я мав її переносити на ліву? Чим не свобода віросповідання? :)

 А, до речі, ліберали ніби обіцяють підвищити податки для багатіїв і легалізувати маріхуанну. В суто розслабляючих дозах, звичайно. Може, щоб легше було зрозуміти, як тепер стало добре жити. ;)







Немає коментарів: