2015/07/19

Фінансові лабіринти

 От як воно буває - настає у людини якась досить крупна фінансова необхідність, або, частіше, забаганка. І людина собі думає - я зараз витягну грошики із своєї заначки, ще трошки візьму в кредит, а потім буду трошки себе обмежувати, економити і заначка відновиться, і кредит поверну. Вирішено - зроблено.

 А через пару тижнів виявляється, що треба зубчик полікувати і не відкладеш. А потім, ще через місяць, наприклад, зламалася вже старенька пральна машинка - ну не будеш же жити без пральної машинки, правильно? А ще, невдовзі, надходить дружини день народження - без подарунку, хоч якогось, негарно. Поспішав вранці на роботу - не повезло, штраф за перевищення швидкості. Тим часом запрошують на хрестини найкращі друзі - на таку подію заздалегідь не розраховував. Мобілка впала в калюжу - сучасні люди без мобілки не живуть. І взагалі, щоб все це оплачувати, треба важко працювати - може людина іноді дозволити собі випити з друзями в барі? Сину велосипед, автомобілю нові шини, новий матрац, курс долара, не видали обіцяну премію... 

 Через рік-два оглядаєшся, а заначка не відновилася... та ще й боргів більше набралося. Просто, в якийсь момент не в той бік повернув - на то вони і лабіринти, щоб людину заплутати.

П.С. Це я не про себе, не переживайте. Просто спостерігаю навколо і думи думаю. :)

Немає коментарів: