2015/06/30

Враження після переїзду. Літо.

 На цій фотографії, ми стоїмо на задньому подвір'ї нашого будинку, а вірніше, по-місцевому - таунхауза. Подвір'я складається з невеличкого майданчика, вкладеного плитами і ще шматочка землі. зліва і справа, наше подвір'я відділене від сусідів невеличкою перегородкою і ще, в нас там ростуть в ряд якісь вічнозелені деревця.

 Скажу вам відразу, навіть такий мізерний клаптик "своєї території" - це величезна різниця порівняно з тим, що ми мали проживаючи в квартирі. Особливо ця різниця відчувається влітку. Навіть після роботи, теплим червневим вечерком, можна просто посидіти в кріслі з горнятком чаю, погортати книжку чи просто розслабитися. А на вихідних там можна приготувати якесь барбекю, винести столик, провести час із друзями.
 Ми відчуваємо значні переваги і зручності, навіть при тому, що більшість із вищеописаних методів проведення дозвілля, доступні нам в дуже малих об'ємах, завдяки тому маленькому козачку, який притих в мене на руках. До речі, з малюком переваги теж відчуваються - дуже легко і швидко виставити на вулицю коляску, чи навіть просто вийти з ним на повітря і т.д.
  Трошки стосовно дрібного побуту...
 Нам повезло, всі наші вікна виходять на північно-західний бік і літня жара нас дістає лише опосередковано - протягом дня сильно нагрівається дах і тепло віддається у кімнати на другому поверсі. В нас є кондиціонер, але використовувати його в кімнаті з малюком все-таки незручно - він досить шумний і подає холоднюче повітря. На першому ж поверсі практично завжди прохолодно і приємно.
 Ще, не знаю чи це пов'язано з місцевістю, чи це перевага першого поверху(порівняно з 12 поверхом до того), але в нас немає проблем із вологістю - ми практично не використовуємо зволожувач, який купили, щоб підтримувати належній рівень для новонародженого. Вологість сама по собі утримується на рівні 40%-60%.

 Сусіди тут не дуже привітні, але і не буйні. Все-таки дається в знаки, що по канадських мірках в рентованому житлі живуть ті хто вимушений, по якихось причинах не можуть купити житло - або свіжі іммігранти, або неблагополучні. Ми виключення - ми ідейні борці за свободу :)

 Отакий, в основному, позитив. Негатив, а його трошки є, оформлю наступним разом - сірими буквами на чорному фоні :)))

Немає коментарів: