2011/01/15

Доставка речей (особистих) до Канади

В якийсь момент я зрозумів, що хоч ми і маємо з Наталкою на двох чотири сумки вагою 2х2х23 = 92кг багажу, який можна вивезти з собою в літаку, все-таки доведеться відправити частину речей ящичком. Адже в нас є улюблена турка для кави, набір столових приборів, книжки, які треба би взяти з собою, бо там купити такого ж призначення якісні речі буде дорожче. А враховуючи немаленький Наталкин гардероб, наші чотири сумки і 92кг не видаються такими вже об'ємними.

Про способи доставки я вже чув раніше, на форумі "Чемодана", тому дослідження проводив не з нуля. Хоча з іншого боку, ніхто консолідованої інформації на форумі не викладав, а якщо і викладав, то знайти її при потребі не так то просто.

Отже, кур'єрська служба, якою в основному користуються емігранти з "чемодана", серед чемоданників звучить як - МІСТ. І дійсно, це є "MEEST CORPORATION INC.", головний офіс якої знаходиться в Торонто. Вони мають сайт http://meest.net, а адреси всіх їх офісів/представництв можна переглянути безпосередньо тут:
http://meest.net/default.asp?vPage=HomePage#europe

В Україні компанію "МІСТ" в багатьох містах представляє компанія "Росан", але особисто я не знаю, якого типу в них взаємовідносини.
Координати київського офісу (інфо на 2011.01.15) :
KYIV-JV ROSAN Regional office
Address: Україна, м.Київ, вул.Антонова, 5/101
Ph#: (0442)48-4826
Fax#:(0442)42-4546


Мої дослідження їх сайтів, а також особисті телефонні дзвінки вилились в таку інформацію:
1. Вантаж вони приймають в запакованому в картонну коробку вигляді. Коробку до моменту відправки заклеювати/запечатувати не треба - будуть перевіряти її вміст при прийомі на предмет заборонених речей. Крім того обов'язково скласти список вмісту коробки в 2-х(?) екземплярах;
2. Маса однієї коробки не повинна перевищувати 30кг, розмір коробки мав би бути в межах 60х60х60см;
3. Груз доставляється до складу в Торонто протягом 2.5-3 тижнів;
4. Ціна доставки - $5.08 за 1 кг вантажу і при отриманні в Торонто доведеться заплатити до $40 на розмитнення. Якщо сумарна маса Вашого вантажу перевищує 50кг(?), то Ви отримуєте знижку і доставка буде коштувати $4.08/1кг, але розмитнення буде коштувати до $70.

Я ще забув взнати години та дні роботи офісу в Києві, а також мене цікавит питання - скільки вантаж може зберігатись на складі в Торонто і скільки треба буде платити за його занадто двге збереження. Як взнаю, то обов'язково допишу.

UPDATE:
Історія поки що зупинилась на тому, що один мій надзвичайно розсудливий товариш - Григорій, порадив глянути скільки коштує додаткове багажне місце в літаку.
На основі даних на сайті "Аеросвіту", а також спілкування з службою підтримкою, було вияснено, що додаткова сумка масою до 23кг буде коштувати мені 140CAD, а таким чином, це виходить і дешевше по ціні(з врахуванням мита), ніж доставка через МІСТ і простіше/зручніше, бо не треба кудись заздалегідь відправляти, потім забирати і т.д.
На тому й порішили - при потребі візьмемо з собою п'яту сумку в літак.

Немає коментарів: