2013/04/11

Ризикова країна

 Знов-таки, в продовження теми про роботу... 
 Я ж потрошки, хоч і з неохотою, проходжу ті обов'язкові тренінги і поки що вибрав найкоротший курс - про корупцію і хабарництво. До речі, досить цікаво послухати, як все "схвачено" і як, насправді, все продумано, щоб засадити чи оштрафувати не лише заядлого корупціонера, а і того, хто не доклав достатньо зусиль, щоб якусь корупційну схемку розкрити. Тобто, наприклад, якщо хтось ніби і не знав про щось нелегальне, але, зважаючи на обставини, мусив запідозрити на основі навіть опосередкованих ознак і повідомити у відповідні органи - цілком може бути визнаний винним в корупції. Отак! :)


 Ще, в цьому курсі, дається список неблагонадійних країн де висока ймовірність бути втравленим в хабарництво, корупцію і т.д. Зі списком можна ознайомитися тут:
Само собою, чомусь я не здивований, Україна там конкретно заплямована - оцінка 144 (чим більше тим гірше). При тому визнана навіть гіршою ніж Росія(133) і наш улюблений Гондурас(133), на який ми давно рівняємось.

3 коментарі:

faust сказав...

Фінляндвя порадувала, лише 1 в противагу нашим 144 ))))

Unknown сказав...

А Нова Зеландія, як завжди, залишилась непоміченою? :)))

Grygoriy Tsybulko сказав...

Вообще говоря коррупция и использование связей в Канаде будь здоров как работает.

Но во-первых, в тренинге этого не расскажут, а во-вторых, поскольку свободы слова нет (потому что если бездоказательно заподозрить кого-то в коррупции и написать об этом, то могу засудить) - в результате при поверхностном взгляде кажется, что коррупции нет.

На самом деле ее нет только на самом низком уровне. Копу взятку не дашь. А повыше - там ой-ой-ой. Даже в новостях иногда пишут, но это только в тех случаях, когда уже официально ослиные уши повылазили и факты всплыли.