2014/01/23

Лижні розваги

 Поки погода балує нас справжніми морозами і, час від часу, свіжим сніжком, ми нарешті потрапили на канадські гірськолижні розваги. І навіть двічі.
 Лижне катання, як і всі інші зимові види активного відпочинку, тут люблять і місць, де можна покататися, більш ніж достатньо. В районі 150-200 кілометрів від Торонто можна нарахувати до десятка обладнаних гірок, різної степені складності і крутості. Один з найкращих, з тих про які я чув, - це Blue Mountains. Але туди їхати не менше двох годин, а тому ми собі облюбували містечко під назвою Snow Valley, що всього лише в годинці від нашого дому.
 Під катом деякі подробиці, фоточки і статистика (!) :)
 До цього я не бував на дуже багатьох лижних курортах України, але можу впевнено сказати, що Буковель має значно кращі і вищі гірки, не говорячи про захопливі карпатські краєвиди і можливість насьорбатися гарячого глінтвейну біля підніжжя. :)

 Втім, на канадськоих лижних курортах є і свої переваги. По-перше, як і все в Канаді, розслаблена атмосфера, чемні люди, ніякої штовханини. Ну і якось відчутно менше народу, принаймні в той час коли ми там були. 

 Ціни трошки вищі ніж в Україні, навіть враховуючи, що буковельський курорт не з дешевих. Для того щоб покататися на лижах протягом дня, треба заплатити приблизно 30-50 доларів за підйомники і ще 30-40 за оренду спорядження (лижі, боти, шолом).

 Знов-таки, є враження простішого відношення стосовно оренди спорядження. Не потрібно залишати ніякого паспорта, можна самому ходити вибирати собі самому лижні черевики на стелажах і прямо там же, на полиці, залишити своє звичайне взуття на час катання. Так само і повертати - прийшов, віддав, дякую, до побачення. :)
 Втім, таке безтурботність лише видається халатною. Головний документ канадця - номер кредитки, вони собі записують і номери лиж, які беруться, також записані. Так що потім, в разі чого, відшкодування знімуть так само безтурботно. :)



 Одною із переваг місця, куди ми їздили (Snow Valley) є наявність так-званого Snow Tubing. Грубо кажучи - це спуск із гірки на надутому колесі. Безпечна і в той же час захоплююча розвага, особливо для дітей. При цьому можна їхати цілою зв'язкою - до 4 людей одночасно. 


 Гірка ця висока і швидкість розвивається чималенька. Я використував свою програмку My Tracker і вона показала, що ми летіли із швидкістю порядка 50км/год. Ось тут на графіку видно, як я їхав двічі:



А ось статистика(My Tracks) по моєму катанню на лижах. Теж дуже непогано - максимальна швидкість 58км/год! Я навіть підозрюю, що програмка трошки підбріхує, враховуючи відносну неточність GPS-сигналу. :)



Немає коментарів: