2014/02/02

В спогадах про літо

 Взагалі-то, я нічого особливо проти зими не маю. Особливо якщо зима сніжна і помірно холодна - це гарно і дає можливість для унікальних зимових розваг, як то лижне катання, ковзання, відпочинок в гарячій сауні і традиційне розпивання біленької. :)
 Проте, іноді, посеред зими, згадується про ті часи, коли не треба на себе натягувати сім одежин, а морозиво найкращий друг людини. А замість біленької гарно йде холодненьке і пінне.
 От так і сьогодні, я згадав про літо і вирішив викласти давно обіцяний звіт про те, як я ходив на meetup-зустрічі із спеціальною тематикою - виживання в диких умовах. 

Далі більше фоток...

"Мітап" організовувася від імені Wilderness Survival School і проводив його Девід Арама (David Arama) - дуже досвідчений в питаннях дикої природи дядько і, що дуже важливо, чудовий педагог і цікавий оповідач.

 Група збиралася в одному з парків(conservation area) неподалік від Гамільтона. Даний конкретний урок був присвячений їстівним рослинам, які можна знайти в лісі. Весь процес проходив таким чином, що ми просто ходили від одного куща до іншого і майже завжди Девіду було що розповісти цікавого про ту чи іншу рослину.
 Із оцієї штуки, схожої на червоні мохнаті ягідки, виходить досить смачний і поживний чай. Але ні в якому разі не кип'ятити - вода перетворюється на смолу.
 А наступна рослинка тільки схожа на те, про що ви подумали...
 І кроку не ступиш, щоб не натрапити на щось смачненьке. Місцями це стеблі і листя, а іноді треба викопати корінець.
 А оці отвори, виявляється, - робота дятла. Я би швидше подумав, що хтось практикувався із пневматичною рушницею.
 У цієї штучки - отакенний корінець.

Смола на хвойному, можна пожувати, а можна використати як джерело для розпалу вогнища.
 Потім ми всі, базуючись на новопридбаних знаннях, зібрали трави для колективного чаювання.
 Заварили це все діло прямо в походних умовах.
 Знайдіть малого втікача на картинці. :)
 Там поряд був коледж, який спеціалізується на всяких природних штучках і, зокрема, в них є своя пивоварня, де вони варять пиво і проводять класи із пивоваріння. Кожен бажаючий може прийняти участь.
 Ще ми практикувались в розпалі багаття з допомогою очерету. Бачите іскри? :)
 Так-так, ці шишечки може і не варто їсти, але ж вони такі гарненькі :)

Пару відео з тієї зустрічі, щоб було зрозуміло атмосферу:
А тут про розпалювання вогню і т.д. :)


Коротше, мені та зустріч дуже сподобалася. Я після того ходив на ще одну, із тим же самим інструктором, але на трошки інакшу тему - Outdoor Survival Skills & Preparedness, яке потрібне мінімальне спорядження для виживання, які основні принципи і техніки виживання.
Також, заодно викладу фотки, а то коли ще руки дійдуть.

Тут нам показали які є корисні і важливі штуки, які варто брати із собою в похід.
 Потім ми пішли в парк, який виявився досить таки великим і дикуватим. А також не без мальовничих місцин.

 Основи побудови ефективного сховища, по нашому - халабуди :)

 І, знов-таки, один із найголовніших навиків виживання - розпалення вогню. Від наявності вогнища чи найбільше залежить наскільки успішно і комфортно ви зможете провести час у дикому лісі. Ну і, само собою, - техніка безпеки. Вогонь може не тільки зігрівати і рятувати, але й нищити, вийшовши з під контролю.

 Отакі справи. Як у кого буде змога і зацікавленість - сильно рекомендую цей клуб. Те що я описав, лише частинка із того, що вони мають і чому можуть навчити, в них є навіть і зимові програми. 
Хто знає, коли воно може згодитися...

Немає коментарів: