2011/10/25

"Гудбай Америка"

  В принципі, нам нічого такого невідкладного не потрібно було в США, але до найближчого їх міста всього-то кілометрів десь 130, ну і явно протягом 3-4 років захочеться, або навіть знадобиться туди махнути, а ще шопінг там хвалять. Іншими словами, подались ми на Штатівську туристичну візу...




... і нам відмовили. :(



  Відмова в штатівській візі - це таке звичайне діло, що нікого особливо не здивуєш, принаймні чувши таке в Україні я ні разу не дивувався. Але живучи тут, маючи легальний статус в сусідній братній Канаді, вважаючи себе майже членом північноамериканського суспільства, я, особисто, навіть не розглядав варіант відмови.... а тут раз і отримав смАчного щигля по носі, щоб не забував справжнього положення речей. Бо це з моєї точки зору ми нормальні люди, не бандити не жуліки і стопудово не ті, кого цікавить переховуватись там від імміграційної служби США, працюючи при цьому явно на якійсь стрьомній роботі. А з їх точки зору ми якесь незрозуміле перекотиполе з невнятними намірами.
  Отже, які, на мою думку були фактори, що спричинили нашу відмову і які я би радив врахувати новачкам при подачі на візу США:
  • відносно невеликий термін перебування в Канаді (менше 1 року);
  • відсутність стабільної історії працевлаштування (менше ніж півроку на одному місці);
  • відсутність майнових чи інших відчутних нерухомих факторів, які б нас тримали на одному місці;
  • відсутність будь-якої сім'ї на цьому континенті, а особливо в Канаді;
  • можливо, відсутність конкретної мети поїздки типу - "Это… Конференция по новым компьютерным технологиям… и защите компьютерных программ!" (с) Брат 2;
  • кажуть, що наявність спроб іммігрувати в США приймаючи участь в лотереї "green card" також грає негативну роль;
 Можливо, якийсь відсоток простого невезіння, бо чув історії, що люди із зовсім паршивими "параметрами" отримували візу всім на подив, а люди із стовідсотковим "алібі" пролітали як фанера.
 Наскільки грала роль особиста бесіда через віконечко з офіцером в консульстві я взагалі не берусь судити. Поговорили нормально, навіть посміялись над чимось, а вона потім із посмішкою дістала рожевий гірчичник і відмітила на ньому галочкою причину відмови, щось в стилі - "недостатньо факторів, які б підтверджували Ваші наміри виїхати з США так само добровільно як і заїхали. Будь-ласка, коли подаватимете наступного разу переконайтесь, що картина вашого становища суттєво змінилась."
 Отаке, сподіваюсь нікого не відлякав, а навпаки попередив і дав можливість якісніше підготуватись.

6 коментарів:

faust сказав...

дивні вони ці чіпсоїди... від дитинства хотів побувати в штатах але з віком все більше переконуюсь що Канада всетаки краща і лояльніша до людей країна...

Alexander Sh сказав...

Говорят, что выезжающим в Канаду нужно попросить визу в США по месту жительства до отъезда, так больше шансов получить визу (когда о ваших перекати-поле намерениях еще неизвестно).
Во всяком случае так делают отъезжающие израильтяне (виза вроде как не несколько лет действительна)

Alexander Sh сказав...

опечатка, читать "НА несколько лет"

Unknown сказав...

to Doctor Faust:
Ну, тут таке діло, Канада типу як село порівняно з США і без замрочок типу 9-11.

to Alexander Sh:
Дуже схоже на правду! Ми чомусь мали ілюзію, що легальний статус в сусідній Канаді сильно спрощує це питання, виявилось, що до пори навіть ускладнює.

Tetyana сказав...

А чому ви не попросили запрошення від друзів зі Штатів?!, ми отримали свою за майже таких умов, тільки ми вказали конкретну мету, у нас був лист від друга зі Штатів, ми вчились коли разом, де він кликавнас в гості.

Unknown сказав...

В нас був роздрукований лист запрошення на всяк випадок. І ми навіть сказали про це офіцеру під час співбесіди, але не дуже наголосили на тому, вважали що то другорядне і думали що не знадобиться. А коли стало зрозуміло, що справи кепські офіцер вже не реагувала на додаткові аргументи.