2015/03/22

Переїзди

За останні півроку в нас відбулося два чималих переїзди.

  Перший - офіс нашої компанії вирішили перенести в інше місце, яке б відповідало вимогам нашого розширеного колективу. Всі були дуже раді з того переїзду, бо люди вже сиділи по всіх можливих кутках, навіть частково в приміщенні кухні.

  Крім того, наш новий офіс тепер розміщений в самому центрі міста, що має свої плюси і мінуси. Для тих, хто добирався на роботу суспільним транспортом - стало краще, бо тепер стало ближче до станцій метро і не треба їхати трамвайчиком чи йти пішки. Для тих хто їхав автомобілем, стало трошки гірше, бо тепер треба їхати в саму гущину потенційних автозаторів та і з парковкою виникають питання. Але найзручніше стало для тих жителів передмістя, що використовують місцеву систему "електричок" - GO trains. Тепер від вузлової станції до робочого місця всього лиш 5-7 хвилин пішки.
  Для мене особисто, цей фактор теж грав досить позитивну роль, бо я знав, що скоро стану жителем передмістя. :)
  Таким чином, ми плавно підійшли до другого переїзду - в нашої сім'ї назрівала необхідність розширити житлову площу.
  Маленька двокімнатна квартирка, де ми жили довгий час, була чи не ідеальним місцем. Ми жили в районі, відомому, як High Park - це відносно стара і обжита територія, відома тим, що там живе багато вихідців із східної Європи (поляки, литовці, українці, росіяни і т.д.). По району прокладена гілка метро, багато магазинчиків, як великих так і дрібних, спеціалізованих - з українськими продуктами.
  Але, один з найзначніших, для нас, недоліків району - дороге житло. Якщо квартирку там знімати цілком можна, то щоб зняти щось більше, треба розкошелитися на зовсім непристойну суму. А про те щоб купувати, то я зовсім не говорю. Наприклад, знімати одно-бедрумну квартирку можна десь в діапазоні від $1000 до $1200. Паркомісце для автомобіля окремо, якщо потрібно - $70-$90. Ну і частіше всього оплата за електроенергію, якаможе становити порядка $50-$100 на місяць. А от наступна щаблина - 2-бедрумка, буде коштувати вже $1500-$1700 на місяць, плюс всі ті самі додаткові витрати.

  Однак, буржуазне життя призвело до того, що ми "зажралися" і, в нашому розумінні, жити в одно-бедрумній квартирі важкувато, якщо сім'я з трьох чи більше чоловік, навіть якщо це двоє дорослих і одна дитина.
 До речі, якщо хто не знає, одно-бедрумна квартира - це по українських мірках майже двокімнатна квартира, тобто, 1 спальня плюс вітальня. Але я кажу майже, бо частіше всього кухня не є окремим приміщенням, а просто відділений куточок у вітальні.

  Багато наших знайомих живуть в передмістях і дуже вже хвалять своє болото. Переїзд офіса, про який я розповів на початку, дозволив розраховувати на приміські "електрички" і нам. Тому  ми націлилися на пошук оренди невеличкого будиночка або таунхауза.
 Про те, як це відбувалося, які ціни, і що ми зрештою знайшли, я розповім наступного разу. :)

Немає коментарів: