2011/05/24

Ювілей

В нас сьогодні 3 місяці з моменту, коли ми висадились на береги Канади.
Трьохмісячний ювілей знаковий ще й тим, що починаючи від завтра ми вже є учасниками канадської соціальної програми по охороні здоров'я, простими словами - можна користуватись перевагами (і недоліками) їх безкоштовної медицини.
Картки OHIP (Ontario Helth Insurance Program), до слова, прийшли навіть трошки заздалегідь і потрапили, до купи, в пачку з іншими пластиковими документами. Фотки на цих картках, як завжди, страшнючі, хто б з боку подивився, то відразу обох би до лікарні і відправив. Взагалі серед усіх карток найкращі фотки на PR-картках і то лише тому, що там використані фотографії, які робились ще на Україні і вкладались в пачку з анкетами.

А ще сьогодні місцеве свято - День Вікторії. Я сам толком не розумів що це значить, чи то це якоїсь Віки, чи то перемоги... Тому заліз в Енциклопедію і почитав - все-таки це день Віки. Королева Вікторія - перший монарх об'єднаної і суверенної Канади. І 24-го травня в неї день народження. Тому кожного останнього понеділка, що передує 24-му травню в Канаді святкується як День Вікторії і це офіційний вихідний, що не може не радувати :)


Ще цей день ніби як неофіційно вважається початком літнього сезону.
Цікаво, хоч самі канадці знають всі ці подробиці? :)

2 коментарі:

Unknown сказав...

Час біжить швидко :)

Unknown сказав...

to Vyacheslav:
Ага. А з моменту, коли ходиш на роботу - час взагалі летить... В цьому таки Канада нічим не відрізняється :)