2011/12/21

300 "спартанців"


 Дякуючи все тому ж андроідному віджету побачив, що нині топчемо вже цей материк 300 днів. Приїхали, можна сказати, на початку весни, а тут вже вступаємо в першу зиму - скоро коло замкнеться. 
 З канадської історії, тієї що описує часи, коли перші поселенці, в основному французькі, почали висаджуватись в районі теперішньої провінції Квебек, я пам'ятаю, що там теж в основному припливали навесні, коли сходив лід та сніг. Протягом літа встановлювали невеличке поселення, вимінювали шкурки бобрів в місцевих індіанців, щось там вирощували і життя налагоджувалось. А от по закінченню неочікувано суворої тамтешньої зими вже від селища і його жильців могло нічого не залишитись. Такі спроби освоїти далекий канадський берег провалювались не раз. Ну, нам то боятися нічого. По-перше ми не в Квебеку, а в сонячному Онтаріо, а по-друге глобальне потепління дає про себе знати :)



  Для тих, хто ще не в курсі, я таки вирішив відвідати Україну, в лютому. Зустрітись з батьками, рідними і друзями. А ще вирішити деякі справи, які вимагають моєї присутності і т.д. Коли думаю що би я ще хотів зробити в Україні, то першим в голову прийшов похід в супермаркет, яку-небудь заурядну Велику Кишеню чи Фуршет. Купити там звичайного українського кефірчику, сиру Російського Шостка, хліба Українського. А потім отак от запросто пройти через молочний відділ, повз відділу м'ясного, де завжди лежало десятки видів шинки, бекону, ковбас, грудинки... а там за м'ясним просто і незамислувато стоять стелажі з пивом, вином та горілчаними виробами і можна просто взяти з полички і покласти в той самий кошичок де кефір та хліб. :) Оооо, а я ще забув про відділ рибний... в рибному відділі, не те що в Великій Кишені, але й середньої руки гастрономчику, часто можна знайти і червону рибку і річкову, а про оселедчиків різного посолу чи морожену морську рибу - хек, мінтай, камбалу, взагалі нема чого казати - "всєнєпрємєнно в налічіі". Та ні, не думайте - все це тут є, все можна знайти і роздобути. але це як в тому анекдоті - "В продажу поступили поддельные елочные игрушки. Выглядят как настоящие, но радости от них никакой..."

  Інших планів поки що не будував, але обов'язково будуватиму, бо за тих 9 днів, що там буду треба всіх побачити, з усіма побесідувати, кефірчику випити і сиром закусити :) Відповідно, постараюсь зв'язатись заздалегідь і узгодити дні і години, бо нинче всі люди ділові та зайняті.

2 коментарі:

Andey сказав...

Нічо нічо, ти приїдешь, тобі відразу нахамлять в аеропорту, відтовчуть ноги і вже через якихось пару годин на батьківщині ти будеш з сумом дивитися на літаки що прямують на захід ))

Unknown сказав...

Ха-ха, мені тут багато хто таке пророкує :)