2012/02/02

Справи новорічні

Давно нічого не писав - сильно зайнятий на роботі. Хоча написати і є про що, але не вистачає часу та натхнення. Ну, раз вже в тому винна робота, то напишу трошки про неї.
В нас в середині січня був річний звіт по справах компанії за минулий рік. Звіт перед працівниками компанії, тобто. Це все означає, що зібрали всіх-всіх робітників(з філій Канади, Штатів і т.д.), зняли пару конференц залів в готелі Хілтон і освітлювали ситуацію по ключових моментів, окреслювали плани і перспективи на наступний рік.

 Не вдаючись до особливих подробиць - справи в компанії йдуть непогано, навіть з невеликим випередженням планів. В зв'язку з чим річні бонуси пообіцяли виплатити в близькому до 100% розмірі (комусь трошки більше, комусь трошки менше - залежить від  департаментів).
 Ще відзначали і нагороджували особливо ефективних працівників, стаханівців і просто старожилів компанії. Героєм дня став один з наших адміністраторів Бази Даних, який, завдяки ним же вміло розставленим пасткам, зумів оперативно відреагувати на дуже неприємну хакерську атаку, яка, до речі, проводилась у вихідний день. Адмін цей, між іншим, російськомовний (звідки конкретно не знаю).
 Також, на наступний день після річного звіту в нас, нарешті, відбувся новорічний корпоратив. Враховуючи те, що корпоративні вечірки тут, по слухах, зазвичай дуже нудні - наш був досить непоганий. Звичайно ж ніяких застільних сцен - все у вигляді фуршету, пиво-вино-коктейлі на барі. Були і розваги - художник карикатурист, що малював всіх бажаючих, а його помічниця навіть оформляла малюнки в рамочку; ворожка, до якої в кімнатку стояла черга "обездолених" баришень всіх вікових категорій; і найприкольніший - фокусник, він ходив по шумному залу від компашки до компашки (я взагалі не відразу зрозумів, що він не наш співробітник) і затесавшись в кружок ненав'язливо показував фокуси з доларовими банкнотами і гральними картами. Прикольно було те, що всі ці фокуси відбувались ось прямо в мене під носом і я дуже уважно придивлявся де ж ті відволікаючі рухи,  де уловки - нічорта не помітив, дуже вражаюче було для всіх.
 Мені на таких вечірках досить важко... по-перше, я ще мало кого знаю в компанії. По-друге, навіть з тими що знаю, на веселі теми мені розмовляти важко - кругом шум-гам і до того ж мені їх англійську балаканину бажано слухати в навушниках і з кнопкою перемотки назад. :) Є правда в компанії кілька російськомовних співробітників, добре хоч з ними можна поговорити, особливо по мірі наповнення організмів алкоголем. :) 

Коротше, я залишився відносно задоволений і вечіркою і річним звітом, і минулим робочим роком взагалі.

П.С. До речі, як я потім взнав, по-факту, після тієї вечірки двоє наших таки кумедно відзначились, обидва в таксі. Один, добряче випивши, таки розгорнув свою щедру слов'янську душу і дав таксисту чайових в розмірі $100. Правда по дорозі вони зупинялись і пасажир ходив поздороватись з придорожніми кущами. Другий взагалі їхав в канадському таксі вперше і видав водію суму з точністю до цента відображену на лічильнику... і тільки коли авто від'їхало зрозумів, що забув дати чайові, чим стопудово очорнив свою карму ненавистю таксиста... воно явно не було варто того, враховуючи що поїздку все-одно оплачувала фірма. :)

Немає коментарів: