2012/03/22

День Св.Патріка

 В останню суботу, тобто 17 березня, в нас тут святкувалось ірландське свято - День Св.Патріка. По місту ходило купа народу в зеленому вбранні, або принаймні, з якимись зеленими елементами одягу. Особливим шиком вважалось мати зелений капелюшок в стилі леприконів. Також, незмінним супутником всього дійства вважається пиво - в хороші паби навіть стояли чималі черги... хоча чого-чого, а пабів в Торонто вистачає з головою.

  Фото добродушно позичене у Старого Ко



  Я взагалі-то зовсім не знав що за свято, чому і навіщо. Але раз вже стикнувся з тим так зблизька, то захотілось трошки розібратись. Можливо я не до кінця розібрався, але короткий екскурс в Інтернет показав, що нічого такого особливого за цим святом не стоїть. Просто 17-го березня всі ірландці, які по природі своїй народ безшабашний і несамовитий, нагадують самі собі і всьому світу хто такі ірландці і звідки вони прийшли. Святий Патрік - це просто один з проповідників, які розповсюджували віру християнську на просторах Ірландії. Кажуть, був толковий і добрий дядько (прямо святий!) за що, в результаті, став одним із характерних символів Ірландії, разом з такими незалежними символами, як листок конюшини, арфа і леприкон.
 Завдяки тому, що свято щільно зав'язано на нестримні веселощі і пивас, до нього намагаються примазатись кому не лінь. Принаймні по Торонто леприконами прикидалися і китайці, і чорношкірі сарацини :)

Немає коментарів: