2012/10/30

Непогода

 Думаю всі, навіть і в Україні, чули що в нас на східному узбережжі Америки бушує ураган. В принципі, вони там майже щороку проходять приблизно в цей самий час, різної степені важкості. Втім, людям від того не легше. На островах карибського басейну вже є людські жертви і немало. До нашої місцевості - це діло долітає слабко, а от такі відомі міста США, як Атлантік Сіті, Нью Йорк і т.п. зачіпляє потужно. Народ евакуйовують тисячами, будинки затоплюються і руйнуються, пропадає Інтернет(!)... Хоча, в новинах кажуть, що він вже почав затихати і ніяких неочікуваних сюрпризів ніби не повинно бути. Хіба що прилетять мені на балкон сусідські труселя... :)

 Я із минулої осені пам'ятаю як вітер підвивав в мене на 12 поверсі - було місцями стрьомно... Цього року теж стрьомно, але вже ніби звичніше - особиста статистика позитивна.

Цьогорічну зірку осінніх новин назвали Сенді. Я ото задався думкою, чого це їм постійно дають людські імена. Погуглив чуть... Виявляється, за офіційною версією, Національному Центрі Ураганів (США) починаючи десь із 1950-го року ураганам почали давати такі прості на слух назви, щоб масс-медіа було простіше доносити новини про їх загрозу до піплів. Однак, я би не сказав, що це основоположна причина після того, як я взнав, що метеорологи використовували для назв імена своїх дружин. Так продовжувалось аж десь до 1979 року, а там або феміністки подали скаргу, або в ряди метеорологів прокрався "ахтунг", але ураганам почали давати і чоловічі імена. Імен, до речі, не вистачає, тому їх, буває, використовують по кілька разів в різні роки. Лише імена дуже крупних і нищівних ураганів бронюють за ними назавжди, щоб ніби увіковічити пам'ять про жертв. Отакі справи...

 Ось на мапі видно, як цей ураганчик збирається пройтись по місцевості:
Якщо орієнтуватись по озеру Онтаріо, то видно, що Торонто зачепить самим-самим краєчком. А таким благословенним місцям як Кітченер-Ватерлу то і взагалі боятись нічого :)

3 коментарі:

Tetyana сказав...

Ага, боятись нічого, тільки в нас світла не було вчора з 5 вечора до 1 ночі :)

faust сказав...

слухайте це взагалі жесть.. мені наприклад дико страшно навіть подумати про маштаби таких руйнувань.. от що значить жити на Україні і не знати біди горя від природи, хоча звісно і в нас бувають бурі, але порівнювати наші з їхніми навіть не етично та і неправильно... шкода людей які гинуть від стихії.

Unknown сказав...

Тетяна:
Ну, стосовно світла, думаю то у вас хтось вирішив перестрахуватись в вашому районі. Хоча на вашій окраїні і без ураганів бувають перебої :))))

Володимир Філюк:
Ну чого ж, я коли дивився як на західні області приходила повінь - було не менш стрьомно, народ реально був безпомічний, мости розвалювались, хати змивало. І он недавній потоп в Росії, теж жах...