2012/10/02

Спам-фільтр

 В квартирі, яку ми зняли по приїзду в Торонто, до нас 17 років жила бабулька. Ну, я би навіть не сказав, що бабулька, швидше жіночка похилого віку. Досить розгільдяйського настрою особа, бо переселилась вона в квартиру по сусідству - двохбедрумку на цьому ж поверсі, в буквальному змісті - наступні двері. Ми ще довго гадали, навіщо вона переїхала і навіщо їй самій трикімнатна квартира. На перше запитання я придумав найбільш ймовірну відповідь - пенсія дозволяє, то вона вирішила "пошикувати" на старості років, чого б ні? Стосовно другого запитання - мабуть, квартира вимагала ремонту і вона переїхала в іншу, яку для неї підлатали-перефарбували. А цю вже відремонтували для нових жильців.


 Ще тоді, півтора роки тому, до нас заскочила не вона, а інша сусідка і попросила, щоб ми були такі добрі і заносили випадкові листи, які будуть приходити на ім'я сусідки, заносити їй же. Звичайно, ми віднеслись до того серйозно і пару разів стукали їй в двері, щоб передати конверти. Проте вона жодного разу не відчинила, може вдома не було, а може влом відкривати аби кому. :) Тому, зрештою, я просто підпихаю їй листи під двері. Так от, я не знаю чи взагалі вона попіклувалась про зміну адреси в місцях, де вона зареєстрована, але через мене проходить чималий об'єм її кореспонденції. 
 Спочатку я заносив все підряд, але з часом мені стало трошки ліниво, бо щось не схоже, щоб з часом потік зменшувався і я вже до того настільки звик, що почав дивитись на адресу відправника. Якщо якась фігня рекламна - з казино чи ювелірного онлайн-магазину, то я зразу викидаю в сміття. Ну а якісь важливі листи - від уряду Онтаріо, від банку чи ще щось таке - заношу. От аж сьогодні я зрозумів, що з мене неабиякий спам-фільтр виходить. Причому безкоштовний... :)

3 коментарі:

faust сказав...

Надумаєш повернутись на Україну, запрошую проживати біля мене по сусідству.. мені такий фільтр дуже буде доречі )))

Unknown сказав...

Ну ні, по законам жанра ти маєш переїхати по сусідсву, а я житиму на твоєму місці :)))

faust сказав...

напевно жанри у нас різні )))