2011/04/20

Корисне емігрантам і не тільки

Що мене здивувало в Канаді - це розвиненість Інтернет-контенту в державному секторі і некомерційно-інформаційному секторі.
Іншими, простішими, словами в Україні я звик, що якщо якийсь інформаційний сайт не є комерційним, то такий сайт зазвичай слабо наповнюється, інформація на ньому не оновлюється, дизайн і функціонал захудалий і взагалі такого сайту частіше всього не знайдеш. Це стосується усіляких важкодоступних і важкозрозумілих організацій типу ЖЕКи, "Водоканали", ДАІ, МРЕО і т.д. Всі ці організації вже давно забули, що вони були першопочатково задумані не проти людей, а для людей. Та навіть і самі люди забули про це, тому неприступність і зухвалість цих контор і їх працівників вже ні в кого не викликає ніяких протиріч.

В Канаді ці організації на порядок дружелюбніші і сайти в них значно практичніші. Некомерційними їх назвати важко... Хоча, в Канаді, на мій погляд, взагалі важко хоч щось назвати некомерційним, але з іншого боку працюють вони все-таки так, що складається позитивне враження - ніби як для людей. :)

Серед цих організацій я вже виділяв організації, які допомагають орієнтації і адаптації новим іммігрантам. От одна з цих організацій влаштовувала прикольні семінари, на яких вони намагались зібрати воєдино і представити в максимально зручному і корисному вигляді найкориснішу інформацію для новоприбульців і їм подібним. Для цього вони збирали фокус-групи, відгуки яких допомагали зробити правильні акценти, вірно впорядкувати все і т.д. В результаті цих семінарів на світ має народитись підручник і Веб-сайт. Але поки вони готуються, вони розсилають підбірку дуже корисних посилань на всі випадки життя.
Я вирішив поділитись списком із тими, кому це може бути корисним:

https://sites.google.com/site/greatssd/Home/ontario-useful-links

Коли я намагався збирати інфо про Канаду і місцеві сервіси, то більше покладався на інформацію із рук форумчан, очевидців і т.д. Але виявляється, що цілком можна користуватись всіма цими благодійними/державними/волонтерськими сайтами і цілком довіряти інформації, яка там вказана. Але не забувайте - довіряй але перевіряй! :)

Немає коментарів: