2012/04/14

Канадська відпустка - 3. Вода і пісок.

 Коли кажуть слова відпустка, вода і пісок в одному реченні, то це, зазвичай, викликає позитивні асоціації. І в мене так. Але, поки я не забув, мушу задекларувати, що саме ця комбінація мене в цій відпустці дістала, до самих печінок. 
 Справа в тому, що клімат в Домініканській Республіці дуже вологий. Висушити там мокрі плавки можна хіба що на прямому сонці, а вивішувати на балконі, тим більше на ніч, абсолютно без толку. В результаті, до кінця перебування в готелі всі речі - футболки, штани, рушники, шкарпетки і т.д., були на тій чи іншій стадії огидної зволоженості. Я навіть пробував підсушувати їх праскою - ефекту мало. А все це тому, що острів оточений з усіх боків теплим океаном, а ще іноді проходять освіжаючі дощики і рослинність вся буяє - справжні тропіки.
 Те саме з піском - при такому режимі пляж-бар-пляж-опочивальня пісок набивається у всі щілини і сиплеться з усього - з кишень, з рюкзака, з навушників, взуття... :) А все тому, що пляжі там з дуже приємного дрібненького, майже білого пісочку, по якому так приємно ходити і лежати на ньому.

 Далі буде багато фоток і трошки до них коментарів.




 Спочатку про готель. Найбільшою гордістю нашого готелю є його територія - дуже густо вкрита зеленню, численні ставочки, багато усілякої живності. Тому, хоча і видно що все побудоване людьми там вже трошки підстаркувате, але жили і прогулювались ми, як в заповіднику.


Оця рослина (за моєю спиною) нагадує мені якесь чудо-юдо з фільмів жахів... можливо навіть з "Чужих":

На кущах росте мозок:

Поміж дерев ходять мавки:


Деякі рослини виглядають просто фантастично:

І є, навіть, стадо рожевих фламінго:

А вечорами на галявинку виповзали отакі от жабки, розміром зо два кулака:

І навіть українські гусі (на фото справа) :)

Крім пляжу ми проводили багато часу в ресторанах і барах. Недарма ж "все включено"! :) Коктейлів з участю місцевого рому було перепробувано в величезних кількостях. Так що не поспішайте критикувати якість фото, особливо тих, що були зроблені в другій половині доби :)





І деякі напої в дуже екзотичному оформленні:


В зв'язку, мабуть, з сезоном і силою вітру, за ніч на берег виносило чимало водоростей і пляж вранці виглядав не дуже прикольно. Але спеціально навчений персонал прикладав багато зусиль, щоб прибрати те все і вивезти спеціальним пляжним тракторцем:



Інші спеціальні люди (команда анімації) прикладали не менше зусиль, щоб розважати відпочиваючих. Вдень проводились всілякі командні ігри, аеробіка та йога:

А вечорами спеціальні програми з танцями і конкурсами. Мушу визнати, що мені сподобалось, бо танцюють вони дійсно дуже гарно:


Напевне, на сьогодні достатньо. Наступного разу ще розповім про те, як ми ходили на ринок, плавали на снорклінг і добирались додому.



Немає коментарів: