2012/04/27

І так зле, і так недобре

Хтось може сказати, що нам справжніх проблем не вистачає, але ми тут все намагаємось знайти шлях, як заоптимізувати час, який ми витрачаємо в поїздках на роботу і назад. :) Задача тим більше приваблює тим, що по чудовому збігу обставин ми з Наталкою працюємо в одному кварталі один від одного.


 Ідея номер один була переселитись поближче до роботи. Ціна, звичайно, значно більша - в середньому $1500 за пристойне 1-бедрумне кондо. Зате є свої переваги: в такому кондо зазвичай є своя пральна і сушильна машина, посудомийна машина, сама квартирка зазвичай має якісний ремонт і фурнітуру, а головне - можна сильно зекономити свій час(близько години в день), а це все-одно що розширити свою добу на годину! Навіть по грошах можна відрегулювати так, щоб загальні витрати були не сильно вищі - позбавитись від авто і не платити страховку($230) і паркінг($75), не купувати проїзні квитки($250), ходити додому на обід(~$100), а головне, знов таки, економити час, який є безцінним.
 Але є і недоліки. По-перше, місцеві буржуйські повадки вимагають поселення принаймні на рік, а чи будемо ми на тих же місцях працювати протягом року, особливо обидвоє, під великим питанням. Продавати авто не дуже хочеться. Ну і, особисто для мене, жити в тісному взбаламошному центрі міста якось не так комфортно, порівняно з тихим спальним районом Хай-Парку. Врешті-решт, ми звикли до нашої квартирки, а переїзд тягне за собою перетруску всіх речей, меблів, звичок. Коротше кажучи, відклали ми цю ідею до тих пір, поки не з'явиться якийсь фактор, що міг би нас підштовхнути.

 Ідея номер два, яку ми опрацьовували на цьому тижні - їздити на роботу на авто. Живемо ми відносно недалеко (6-8км, в залежності від маршруту), тому затрати на бензин були б невисокі ($20-$30). Проблему з паркінгом можна вирішити взявши в рент паркомісце, на помісячній основі, в когось із місцевих жителів, виходить дещо дешевше ніж платити за стоянку щодня, приблизно $150 на місяць. Взамін можна отримати більш комфортний і швидкий спосіб доставки тіл на робоче місце з тими ж самими, а то і меншими фінансовими витратами(враховуючи місячні проїзні квитки сумарною вартістю $250).
 Стояло лише питання реальної швидкості проходження маршруту. Гугл-карти пророкували 13 хвилин по вуличках міста і 19 хвилин в об'їзд через швидкісний проспект. Що ж, провели експеримент - перший день поїхали через вулички. Вже через 15 хвилин стало ясно, що виграшу в часі ніякого не буде - купа світлофорів, неквапний стиль інших учасників руху, а найбільше велосипедисти, яких просто так не обженеш, - всі роблять свою справу і ми подолали маршрут за ті самі 40 хвилин, що і громадським транспортом. На другий день поїхали в об'їзд. Спочатку все йшло дуже навіть швиденько, але на останніх двох кілометрах, там де починаються вулички даунтауна, майже вся перевага була зведена нанівець. В результаті - 35 хвилин, що не є значним покращенням.

 Отак от ми тут мучимось :)

10 коментарів:

faust сказав...

хм...співчуваю.. я за 10 хв долаю дистанцію 5 км від дому до офісу...без всіляких пробок та іншої лабуди... ще раз мої співчуття :)

Іван сказав...

А я 15 кілометрів за 15 хвилин, при тому ще дружину на роботу завожу

Unknown сказав...

Ото, Іване, ти щось загнув! Якщо ти їдеш 15км за 15хв, то значить твоя середня швидкість 60км/годину. Це би ти стільки курей передусив по своєму селу, що твоя дружина би тобі замучилась бульйони варити :)

Іван сказав...

То я ж їду в 7 годин ранку, курей ше нама, сплять! Ну а то шо 60 на годину то так і є, на якихось ділянках чуть швидше, на якихось чуть помаліше - от так і виходить :))) В мене ж світлофорів немає...

faust сказав...

так, стоп... або я туплю або чогось не розумію.. поясни мені Іван з якою швидкістю ти 15 км їдеш 15 хв ?... (розумію абсурдність запитання..))..)просто я при швидкості 80-110 км рухаюсь з дому до офісу.. де мене стримує лише один єдиний світлофорик...і вкладаюсь орієнтовно в 10 хв +-2 хв.

faust сказав...

або я щось не враховую або полтергейст ))

Unknown сказав...

80-100км/год??? І 10 хвилин на 5 км? Тоді мабуть ти включаєш в час подорожі і сніданок, і заїзд на заправку по-дорозі? ;)

Alla сказав...

Мой совет, на работу на авто это зло :) Которое приводит +10 кг в весе :). Конечно у всех своя конституция

faust сказав...

все, згадав де пропадає час... брата в універ підвожу а це ще + 7 км.. )) соррі що любив вам мозГ ))

Unknown сказав...

to Alla:
Ти знаєш, в Києві я кілька років їздив на роботу на авто і нічого... принаймні я не помітив великої різниці, коли почав їздити на громадському транспорті :) Пішки, на жаль, примусити себе не вдається.

to Володимир Філюк:
Та нічого старшного - зате як поспілкувались :)