2012/04/10

Канадська відпустка

 Вже пішов третій день, як ми повернулися з відпустки і пора би поділитись враженнями про те, як це було. А які основні методи розповіді про відпустку - або настрочити величезний фоліант з фотками і послідовним описом своїх сумнівних пригод між пляжем та баром, або просто викласти пачку фоток і хай всі заздрять.

 Я, зазвичай, тяжію до першого варіанту і, зважаючи на його громіздкість, до діла довго не доходять руки. А іноді і взагалі обламуюсь, забуваю цікаві деталі... Тому цього разу вирішив зробити трошки іншим, хоча і не унікальним чином.



 А саме - буду виписувати враження маленькими порціями, ну і фотографіями буду намагатись розбавляти.

 Почну з нудного - куди і чому саме туди ми поїхали....
 Тут, в Канаді, з сонячних курортів серед бюджетних варіантів числяться Куба, Домініканська Республіка, Мексика... Ну і ще там жменя якихось маловідомих курортиків, про які я може і не чув ніколи. Серед дорожчих мелькають такі назви як Бермуди, Багами, Маврикії, Гавайї і т.д. Ще дорожче поїхати на курорти умовно євроазіатської зони - Єгипет, Туреччина, Таїланд, Індія. Прикольні відгуки про поїздки в країни Південної Америки - всілякі там Перу, Аргентина, Колумбія... але там і стрьомновато трошки, можуть фотік вкрасти, ще й в диню дати.
 Так як ми ще не були ніде в цій частині світу, а по українських мірках всі перераховані пункти вважаються крутими, то ми відразу почали дивитись саме на першу трійцю, серед якої якось відразу почала виділяти саме Домінікаська Республіка - спокійний недорогий відпочинок на райському острові безперервно танцюючих аборигенів. Серед кількох курортних зон Домінікани була вибрана найбільш популярна на даний момент - Пунта Кана.

 Особисто для мене надзвичайні враження від поїздки почались ще задовго до прибуття на острів. От скільки вже разів спостерігав цей процес, а все одно, кожен раз відверто дивуюсь скільки всього жінці треба напакувати, щоб поїхати кудись на тиждень. Слава Богу, я вже хоч трошки звик до того і побурчав лише чуть-чуть не піднімаючи бурю в склянці. А коли ми приїхали в аеропорт, то я і взагалі заспокоївся - там сімейні туристи волокли значно більше краму. Особливим бальзамом для мене було споглядання матріархальних сімей - це там де чоловік з дружиною і дві дочки-підлітка. Такі пересуваються цілими караванами, хіба що верблюд один. :)

 В аеропорт ми добрались без проблем, а я ще й зареєструвався на рейс через веб-сайт авіаперевізника. Досить зручно - при такому підході в аеропорт можна прибувати не за 3 години до відльоту, а лише за півтори. Та і то залишається досить часу, щоб походити по аеропортних шопах, пофоткатись і всякого натворити.


Наш літак - аеробус:

 А, забув розказати про ціни - бюджетний, але достойний відпочинок в згаданих перших трьох країнах коштує від $600 до $1100 (7 ночей, на одну людину), в залежності від сезону, авіаперевізника і інших факторів барижничества. Звичайно, дуже хороші готелі коштують дорожче. Найдорожчий, що я бачив на сайті для Домініканської Республіки - порядку $2900, але це вже в бунгало, з персональним виходом в море, а харчі приносять в приватну їдальню, накривають стіл і непомітно підливають в кухоль екзотичні коктейлі. ;)

На цьому поки що все. Далі буде...

А, звиняйте, даю хоч одну фото про курорт, для затравки: :)

.

.

 

Немає коментарів: