2013/07/20

Греція. Передумови і планування.

 Отже, свою відпустку цього літа я провів в Греції. Це була моя перша туристична вилазка в Європу з часів, коли я перебрався на інший континент. Тому, в принципі, варіантів було багато і роботи непочатий край. Серед кандидатів найбільше виділялися - Іспанія, Португалія, Франція, Греція. Остання перемогла по кількох параметрах - давно туди хотілося, відносно недорого, порадили в турагентстві, як місце, де легко можна поєднати огляд цікавих місць із пасивним пляжним відпочинком.

  Загалом, європейський напрямок для канадців вважається досить дорогим. Недавно, в канадському журналі, мені потрапила на очі стаття, в якій розглядаються найкращі(по принципу ціна/якість) місця в Європі для поїздки туди цього року(2013). Вже не пам'ятаю точно список, але, в основному, там фігурували країни, які досі не очухались від кризового стану. Втім, по оцінках статті, витрати мали складати 3.5-4 тисячі доларів на двох за тижневий відпочинок. Порівнюючи це із такими популярними тут напрямками, як Куба, Домініканська Республіка, Мексика, США і т.п., які досить легко можна помістити в 2-2.5 тисячний бюджет, стає зрозуміло, що в загальному випадку, в Європу летіти значно дорожче. В моєму випадку, була особлива причина - це була дуже гарна нагода і майже єдина можливість, зустрітися із Оленкою після кількох місяців розлуки.

 Місцем нашої дислокації було вибране невелике містечко на березі моря - Неа Каллікратія, що недалеко від міста Салоніки, що вважається східною столицею Греції і є другим по величині містом, після Афін. Звичайно, що від Греції я очікував не лише моря і сонця, але і маси надзвичайно цікавих і всесвітньо відомих місць. Сумістивши це із тим, що я люблю сам керувати маршрутом і заглядати не тільки в витоптані туристами місцини, з самого початку я орієнтувався на самостійні поїздки автомобілем. Для цього потрібно було заздалегідь провести підготовчу роботу і визначитися із приблизним планом подорожі.
 Перш за все, я почав шукати які є можливості по оренді авто. На щастя, цей сектор досить добре розвинутий в Греції і, по відгуках в інтернеті, багато хто з туристів успішно ним користується. Представлені як міжнародні компанії (Hertz, Avis, Budget і т.п.) так і місцеві фірмочки. В кожної із сторін є свої переваги і недоліки - було досить важко розібратися, враховуючи різні ціни, умови страхування(покриття та франшиза), способи оплати і інші нюанси. Зрештою, опираючись на рекомендації, я зупинився на грецькій локальній конторі - Kriopigi Cars. В них, судячи з моїх досліджень, може і не найдешевша ціна(€34/добу за маленьке авто), але в цю ціну був включений найповніший страховий пакет, без всяких хитрих додаткових умов і варіантів. Крім того, при спілкуванні відчувалося, що вони зацікавлені в тому, щоб клієнт був задоволений, адже в них це власний сімейний бізнес. Загалом же, ціна коливається в районі €30-€55 із різними варіаціями на тему вже згаданого страхування, аеропортових податків, способів передплати і т.п.

 Далі, після кількох днів перегляду матеріалів по туристичній Греції, було визначено основні точки інтересу, доступні з місця дислокації:
 1. Метеора - вражаючий комплекс монастирів, побудованих на вершинах скель.

2. Гора Олімп - тут і нема чого представляти, славнозвісна гора, а вірніше гірський комплекс, висотою майже в 3 кілометри.
3. Гарячі джерела біля містечка Арідея і водоспади містечка Едесса.
4. Печера Петралона - археологічна печера, де було знайдено багато древніх кісток. Просто дуже близько від Неа Калікратії.

5. Ну і далі по мірі можливості - покататися по Халкідікі (Тризуб Посейдона), саме місто Салоніки, відомі храми і т.д.

Про все це, більш детально, я постараюся скоро викласти в наступних постах. :)

Немає коментарів: