2011/03/08

Результативна п'ятничка. 1.

Як уже написала Танчик - добре жити в тихому новому райончику. Але "сюди не ходять потяги і не літають літаки", а коли десь будівельники коцнуть кабель телефонний, то інтернет не скоро відновлять :)
Така халепа нас трошки вибила з темпу, бо всю інформацію про вакансії на роботу, рентовані квартири, банківські рахунки і т.д. ми берем в інеті.
В цю п'ятницю ми з Натахою трошки з цього приводу кіпішнули і вирішили ідти в місто щось робити, завершувати якісь справи. Зокрема, було вирішено в суботу знов їхати до Торонто з чітким наміром пошукати квартиру для ренту оренди. ;)

По-перше, ми заскочили в банк і напхали на свій рахунок трошки грошей, щоб було що показувати лендлорду /суперінтенданту/ орендодавцю...

Потім ми "пораскинули мозгами" і вирішили, що раз дорога до Торонто на автобусі коштує 50 баксів, а рент машини на добу десь 40-50 баксів, то чи не рентанути... чорт... взяти нам напрокат автомобіль? А так як наявність свого авто зняла би з нас необхідність просити Владлена везти нас на автобусну зупинку з самого раня, а потім можна було би їздити і по Торонто на цій машині, а також не експлуатувати машину Григорія, який і так нам багато допомагає, то вагання були відкинуті і ми подались на Вібер стріт, яка в Кітченері-Ватерлоо вважається автомобільною вулицею - тут розміщені практично всі автомобільні салони і майстерні, і, відповідно, пункти прокату авто.

Так як ми тут пішоходи, то по дорозі ми побачили багато нового. Наприклад, забрели в відомий по Канаді магазин "Dollar Store", в нас це колись були магазини "Все по гривні". Я раніше не раз чув про такий магазин від імігрантів, які скуповують в них все перше необхідне для домівки/господарства. Але я не думав, що цей магазин може бути такого масштабу. І там таки дійсно все не дорожче 1 доллара, а дещо навіть дешевше. Звичайно не йде мова про те, що там якісь суперські якісні речі, але для тих, хто валандається по зйомних квартирах - там дійсно куча всього корисного.

Джерело: 20110304 Going out on Friday

Джерело: 20110304 Going out on Friday

Джерело: 20110304 Going out on Friday

Ми там нічого не купували, бо в нас поки що навіть орендованої квартири нема.
... і продовжили свій шлях до вулиці Вібер. Так як вулиці в Канаді майже всі дууууже довжелезні, то чалапати нам довелось дууууже багато, а враховуючи, що тим часом накрапав досить стабільний дощик і час вже був далеко за обідній, то сили наші були на межі... І тут ми побачили на іншому боці дороги якусь мегапривабливу гамбургерну кафешку і на рекламному щиті було намальовано купа хавки і ціна всього $1.89. Додавши ходу ми дійшли до світлофора, потім розвернулись і дійшли до цієї бургерної. Зблизька стало помітно, що внизу маленькими буквами приписано, що то ціна за кожен предмет з тієї купи їдла, але нас вже було важко зупинити. Всередині ми побачили типовий, традиційний "американський" інтер'єрчик і трошки типових грудоподібних відвідувачів. Але і це нас не зупинило і ми всього лиш за якихось 7 баксів купили салатик і маленький чізбургер по акції.

Джерело: 20110304 Going out on Friday

Чесно кажучи, після тієї трапези мій шлунок потім ще пігодини щось там бурчав використовуючи нецензурні слова.

Зрештою, ми добрели до кількох конторок, де здаються авто. Перша нас налякала ціною, друга налякала ціною на страховку, в третій не було машин економ-класу і ми, на той момент зовсім мокрі і безсилі, повернулись до другої конторки. Чесно кажучи, ми вже майже відмовились від ідеї ренту машинки, але потім ще згадали, що нам треба ж трошки потренуватись їздити перед тим як здавати іспит на канадські водійські права. Наташка довго торгувалась із хлопчиною-канадцем, розповідала про важку імігрантську долю і зрештою ми вибили авто за якусь уже зовсім мінімальну ціну, мало той хлопець сам за нас не доплачував. %)
Потім він швидко і професійно оформив нам документи і повів нас до вибраної нами Тойоти Яріс 2009 року. Після того як він, залишивши ключі в замку запалення відкрив перед нами дверку авто, мистояли з такими одурманеними і глупими виразами обличчя, що він раптом засумнівався і спитав - "Еее, ви взагалі знайомі з керуванням стандартним автомобілем?" Ми дружно закивали головами і він, озираючись, пішов до свого офісу. ;)
А ми забрались в машину і на стрьомі поїхали додому.
Нічого важкого в водінні по їх місту нема, але треба дуже строго притримуватись швидкісних режимів і слідкувати за знаками "Стоп".

Вже ввечері, ми вирішили, що раз ми маємо за гроші, то треба на ній побільше їздити. Тому ми почали освоювати навколишню територію, зокрема заскочили в "тряпочний" магазин недалеко від місця де ми живемо. Не знаю як кому, а мені ця картина нагадує кадри з мультика "Льодовиковий період", де білка попала в жолудевий рай:
Джерело: 20110304 Going out on Friday

Наступним разом я розповім про те, як ми їздили по північноамериканських хайвеях, вибирали квартиру в Торонто, ходили в китайськи супер-пупер-маркет і зустрічались із всякими хорошими людьми. :)

3 коментарі:

Grygoriy Tsybulko сказав...

Насчет белки - точно подмечено :)

Да, и надо бы выбраться еще в китайский ресторанчик, до которого в субботу не доехали. Но там тоже еду выбирать осторожно надо, а то может быть сильно острой

PS: Будет время - высылай фотки :)

Andey сказав...

Деж фотки Яріса ? саме цікаве і не показав )))

Мануальний чи автомат ? і 40 баків це на добу чи коли берешь на довгий термін ?

Unknown сказав...

Фотки Яріса будуть, автомат :)
Просто не встигаю все писати :)