2011/03/03

Як ми їздили із села до Торонто :)

Не встигли ми ще і в Кітченері освоїтись, а нас вже потягнуло до Торонто. :)
Торонто - це не столиця Канади, як хтось може думав, але таки найбільше місто і адміністративний центр провінції Онтаріо. В самому місті живе чуть менше 3 млн. народу, але до міста вже приросло кілька міст-супутників, які мабуть також вже вважають себе Торонто, і разом з тим всім народу там десь 6 млн. Все це разом називається GTA (Great Toronto Area).

В Кітченері кожен має своє авто і може не одне, крім нас з Натахою і ще якоїсь частини студентів, які тут вчаться. Тому, для нашої поїздки в Торонто ми з самого ранечку відправились в студентське містечко де має кінцеву зупинку автобус. Насправді, то не єдиний автобус, який ходить між містами, але саме цей був для нас найзручніший. Всього лише за годину з 5 хвилинами він нас доставив до центральної площі Міссісаги. Міссісага - це одне з тих колишніх сіл чи міст, яке приросло до Торонто.
Джерело: 20110226 Toronto

До речі, тут мені важко розібратись де село, а де місто ще й тому, що більшість будинків в спальних районах - приватні 1-2-поверхові будиночки. Причому в більш нових районах всі вони настільки схожі один на одного, що, як сказав водій нашого автобуса - "Таке враження, що їх просто штампують однією печаткою".

Джерело: 20110226 Toronto

В Міссісазі нас зустрів Саньок із уже підготовленою програмою показу міста.
Для початку ми трошки проїхались автобусом до самого озера Онтаріо, на березі якого розміщене Торонто. Приозерний район, який ми побачили, виглядає досить елітно і багато. Хоча мені здалось що жити там вс-таки не настільки престижно, як в Києві біля Дніпра. Канадці ще жаліються, що з озера часто дує холодним вітром і сирістю.
Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Потім ми пересіли на внутрішньоміський двоповерховий потяг типу електрички. Поки ми в ньому їхали, то мали змогу побачити ще кілька районів Торонто, заодно примірялись в якому з них нам би було цікаво жити.

Джерело: 20110226 Toronto

Зрештою ми прибули в центр міста, - даунтаун, і влились в потоки туристів і місцевих метрополітів, по дорозі розглядаючи дивА. Кому дива, а місцевим вже давно звичні краєвили і звичайні автобуси :)

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Самий центр міста, з його висотками, автобусами і таксі, нагадав мені Нью-Йорк. Напевне тому, що в Нью-Йорку я ніколи не був, а тільки в кіно бачив. Хоча потім я зрозумів, що все таки навіть на Нью-Йорк це не схоже, бо вулички не односторонні і взагалі... :)

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Панорамка (Соні ;) ):
Джерело: 20110226 Toronto

Таким чином ми знову вийшли до озера, але вже в районі даунтауна.

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Пройшлись по набережній і відправились в їх підземне місто (PATH). Це як наш київський метроград тільки в значно більших масштабах, підземною частиною можна подорожувати від одного хмарочоса до іншого. Кажуть, деякі зовсім ділові тіпочки місяцями не виходять на відкритий простір ні зимою ні літом - з квартири ліфтом спускаються під землю, там снідають-обідають, купують собі все необхідне і тудою ходять на роботу в якийсь із хмарочосів.
Ще в Торонто значно помітніше ніж в Кітченері помітна мультинаціональність. Багатенько китайців, індусів та арабів. На одній з площ був якийсь мітинг з приводу якоїсь арабської країни, хто шарить в прапорах, той скаже якої саме :)

Джерело: 20110226 Toronto

Зробив пару фоток спеціально для Андрюхи - браві канадські полісмени на своїх залізних жеребцях. :)

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Так як настала обідня пора, то ми заскочили в досить прикольний ресторанчик, який працює по принципу фіксованої оплати. Платиш ніби як 14 доларів і їсиш скільки влізе. При цьому якість і різноманітність кухні на досить високому рівні. По факту, однак, оплата виходить десь під 20 доларів, бо в рахунок включають 13% ненависного податку і 15% чайових. :)

Потім ми прокатнулись на торонтовському метро. Звичайне собі таке метро, нічого екстраординарного.

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Вийшли в районі, який традиціно вважається українсько-польсько-європейстким - ХайПарк.
Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Джерело: 20110226 Toronto

Тризубчик:
Джерело: 20110226 Toronto

Не знаю, може мені це просто здалось, але крім кількох будівель і українських організацій тут таки дійсно більше білого населення, які по зовнішності потенційно можуть бути з наших країв.
Ще мені здалось, що паркуються тут більш якось по-українськи і частіше розвертаються через подвійну :)

Саньок показав нам де він живе - типу приватний будиночок біля самої дороги, який повністю здається під рент на чоттири сім'ї. На той час в мене вже не було сил фоткати все навколо, крім того Сашка нили нам по чуть скотчу, так що вірте на слово, що я там бачив. :)
В них лендлорд колишній українець із якимись клептоманськими замашками - стягує на бекярд всяке барахло з навколишніх смітників чи що? Відповідно в нас з Наталкою склалось негативне враження про житло, яке він пропонує і ми до нього не підем, хоч навіть в нього і відносно невисокі ціни і можна було домовитись про короткостроковий контракт.

Потім за нами заскочив на своєму авто комрад Григорій і відвіз показати район в якому живе він. Там місцина більш міська, багатоповерхові будинки, які теж, в основному повністю здаються поквартирно. В одній із таких однобедрумних (по нашому - двокімнатних) квартир, він і живе. Його квартирка справила на нас досить позитивне враження - простора, чистенька, в хорошому місці - десь 300м до метро. Мабуть будем шукати собі житло десь по сусідству - гуртом і батька легше бити :)

Джерело: 20110226 Toronto

Ми попили чайку з арахісовим маслом(яке якось дивно липне до язика :) ) і нас люб'язно завезли на автобус, назад до нашого Кітченера-Ватерлоо. До цього часу погода вже сильно зіпсувалась, похолодало, валив мокруватий сніг, видимість була дуже обмежена. В результаті, навіть, водій нашого автобуса, очевидно вперше на цьому маршруті, заблукав вже в самому Ватерлоо і студенти із ЖПСами на мобілках підказували йому куди їхати :)

Трохи більше фоток тут:
торонто 2011

5 коментарів:

Andey сказав...

За поліцаїв дякую ))
Слу, а ти впевнений що правильно розумієшь смисл слова метрополіти ? )))

І... а мені здалось чи дійсно поїзд метро схожий на якийсь бронепоїзд ? ))

Unknown сказав...

GTA - для обычного геймера это Grand Theft Auto. В этой игре все идет по принципу - грабь, убивай, е"и гусей )))) Там тоже так?

Андрюха , зачет))) "Метрополиты" - это фанаты канадского хоккеиста Глена Метрополита. А их там много, Канада все таки. Сережа просто попал на их митинг и слился с толпой ))))

20 баксов обед - Это тебе не "Галерея Вкуса"

Сережа, все интересно, особенно в твоей речи появились такие словечки (сразу с переводом :) ):

-рент - (аренда)
-даунтаун - (центр города или деловой район)
-бекярд - (двор, задний двор)

А кто такой лендлорд? У них, что там феодальный срой? Это местный боярин с клептоманскими наклоностями? Сережа, беги оттуда))))

Andey сказав...

А взагалі, щоб ти не подумав що ми тут такі балбеси і тільки щось дотепне шукаємо - було дуже цікаво ) Так тримать ))

Unknown сказав...

Андрій: Так, метро має тупо сірий металевий колір і все в заклепках :))

Льоха: Твої коменти - ти просто "жжош", я ржав :)

Grygoriy Tsybulko сказав...

Алексу насчет гусей. Здесь за сбитого машиной гуся будут так, кгм..., иметь, что будешь рад, если только штрафом отделаешься :) Сегодня рассказал нам об этом наш инструктор по вождению.